|
Okolice Zielonej Góry na jednodniowy wypad 1 Rok, 6 mies. temu
|
|
|
Czy ktoś może mi polecić okolice Z.Góry na jednodniową wycieczkę, jakieś fajne miejsce - może być na weekend.
|
|
Olga
Punkty: 0
|
|
|
|
|
O: Okolice Zielonej Góry na jednodniowy wypad 1 Rok, 6 mies. temu
|
|
|
okolice ZG to np Międzyrzecki Rejon Umocniony - jeżeli ktoś lubi łazić po podziemnych bunkrach i zwiedzać obiekty pomilitarne;) to jak najbardziej. Do podziemi schodzi się z przewodnikiem, który ciekawie o wszystkim opowie, więc nawet jeżeli militaria nie są Twoją ulubioną działką, to możesz dowiedzieć się wielu ciekawych informacji.
|
|
max
|
|
|
|
|
|
|
całe województwo lubuskie ma silny związek z tematem winobrania/winnic. Może jakiś wypad do winnicy? Po niektórych winnicach gospodarze oprowadzają, organizują degustację wina. Wydaje mi się, ze teraz jest na to dobry czas - jesień to taki "winny" okres - zbiera ie winogrona, może będziesz miała okazję poznać proces tworzenia wina? Info o winnicach znajdziesz na stronce stowarzyszenia winnice lubuskie - winnicelubuskie.pl/
|
|
smoku
|
|
|
|
|
|
|
jest też stowarzyszenie winiarze zielonogórscy i o ile się nie mylę to oni byli pomysłodawcami powstania szlaku winnego w tym rejonie. na ich stronie www www.winiarze.zgora.pl/ też znajdziesz spis wszystkich winnic. niektóre rzeczywiście przyjmują gości i oprowadzają po winnicy. może być fajnie, tym bardziej, że większość tych winnic to takie rodzinne firmy, z klimatem:)
|
|
lenka
|
|
|
|
|
O: Okolice Zielonej Góry na jednodniowy wypad 1 Rok, 3 mies. temu
|
Oklaski: 0
|
Ja polecam jednodniową wycieczkę militarną po Ziemi Lubuskiej. Proponuję zacząć ją od Zamku Joannitów w Łagowie, poprzez Gościkowo, przez MRU do Międzyrzecza. 
|
|
|
|
|
|
|
O: Okolice Zielonej Góry na jednodniowy wypad 4 mies., 3 tygodni(e) temu
|
|
|
Ja byłam z grupą 50 osób przez dwa dni - wszyscy wspominają do dziś Międzyrzecki Rejon Umocnień, Łagów - piękne miasteczko,Pniew, Żgań - BYLIŚMY Z PRZEWODNIKIEM więc mieliśmy wybrane wspaniałe miejsca do zwiedzania.Polecam Muzeum Ziemi Lubuskiej.
|
|
Anna
|
|
|
|
|